Tele2
Telenor
Telia
tre

Har du problem med dålig mobiltäckning ?

Att inte ha mobiltäckning och att ”tappa samtal”, att ha avbrutna samtal och att telefonen visar att ”ingen täckning finns” är mycket irriterande. Orsakerna är flera, bland annat kraftiga radioreflektioner, hög störnivå, hög samtalsbelastning hos mobiloperatören eller allmänt låg radiosignal till telefonen men också dålig mottagar- eller sändarkvalitet hos själva mobiltelefonen.

I de flesta fall går det att få fram orsaken genom att man mäter upp radiosignalen (-erna) på plats för att konstatera hur kontrollsignalen ser ut på 4G/5G nätet för resp mobiloperatör.
Efter denna kontroll så skapas ett fältprotokoll som ligger till underlag för ett åtgärdspaket.

Hur förbättrar man dålig mobiltäckning ?

Åtgärdspaketet består i de allra flesta fall av att man lokalt inom en byggnad förstärker 4G/5G signalerna med hjälp av en Repeater med en utomhusantenn och en eller flera inomhusantenner.Denna utvalda förstärkare (repeater) kan arbeta med GSM, UMTS och LTE.

Läs gärna artikeln om Humlegårdens Fastighetsbolag

Vill du ha hjälp med att mäta upp GSM (2G) / UMTS2100 (3G) och LTE (4G/5G) signaler och få utrustningen installerad och provkörd så hjälper vi dig gärna.

Vad gör REGMO för att hjälpa dig?

Vårt arbete brukar bestå i att vi åker ut på plats och mäter antennsignaler samt gör en liten intervju med mobilkunden för att höra vilka önskemål som finns angående taltrafik, datatrafik eller höghastighetssurf på Internet.

Efter detta platsbesök sammanställer vi en offert på lämpligt arbete och utrustning.

Har du redan köpt all utrustning och har fått problem med installationen ?
I dessa fall hjälper vi dig gärna med teknisk support.

Förutom arbeten med radiokommunikation är REGMO också behörig EL-installatör vilket innebär att vi också drar fram kraft och el-ledningar för radioutrustningen med tillstånd av Statens Energiverk.

Kontakta oss på följande sätt så får du hjälp :

Email:info@regmo.se

Telefon: 0708 413 943
0733 892 145


För att få använda LTE repeatrar krävs ansökan om medgivande från mobiloperatörer. Anläggningsägaren ansvarar för dessa ansökningar.Vi hjälper gärna till med att ta hand om alla ansökningar till operatörerna.


Kontakta ossFAQOm REGMOVår färdplanVåra referenserVåra samarbetspartnersKonsultuppdragIndustri & FöretagPrivatpersonerInformationStartsida

Problemlösning för mobiltäckning

Dålig mobiltäckning